Veip Disinfectants | Hygiëne maatregelen voor Coronavirus

Hygiëne maatregelen voor Coronavirus

10/02/2020
|

Het nieuws wordt de afgelopen dagen beheerst door de uitbraak van een nieuw coronavirus in China, in de regio Wuhan. Patiënten met dit virus hebben vooral koorts en luchtwegklachten. Inmiddels verblijven in Nederland ook mensen in quarantaine die recentelijk in dit gebied zijn geweest. De kans dat de besmetting ook hier in Nederland opduikt is heel reëel.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoekt op dit moment samen met de Chinese autoriteiten de bron van de besmettingen van deze internationale bedreiging voor de volksgezondheid. Tevens nemen zij maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Preventieve maatregelen

Wat kan u zelf doen om de kans op een besmetting te verkleinen? Het antwoord is simpel maar effectief. Pas een goede hygiëne toe. De WHO geeft hiervoor de volgende adviezen.

Handenreiniging

  • Reinig uw handen met water en zeep en gebruik een handdesinfectie op basis van alcohol, zoals Actisept Plus.
  • Handdesinfectie op basis van alcohol heeft de voorkeur als de handen niet zichtbaar vuil zijn.
  • Was de handen met water en zeep wanneer ze zichtbaar vuil zijn.
  • Bij hoesten en niezen bedek mond en neus met gebogen elleboog of zakdoek. Gooi de zakdoek onmiddellijk weg en was uw handen.
  • Vermijd nauw contact met iedereen die koorts en hoest heeft.
  • Als u koorts, hoest en ademhalingsproblemen heeft, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken en eerdere reisgeschiedenis met uw zorgverlener delen.
  • Vermijd direct onbeschermd contact met levende dieren en oppervlakken in contact met dieren wanneer u levende markten bezoekt in gebieden waar momenteel gevallen van nieuw coronavirus optreden.
  • De consumptie van rauwe of onvoldoende verhitte dierlijke producten moet worden vermeden. Rauw vlees, melk of dierlijke organen moeten voorzichtig worden behandeld om kruisbesmetting met ongekookt voedsel te voorkomen, volgens goede voedselveiligheidspraktijken.

Geadviseerd product

Actisept Plus is een geregistreerd product in Nederland. Verkrijgbaar in een 250 ml spray en als navulling van 5L.

Veip_Corona virus.

Toepassing

Gebruiksklaar handdesinfectiemiddel op basis van 70% isopropanol (alcohol) voor desinfectie van de handen. Door een speciale terugvetter droogt het de handen niet uit. Te gebruiken in onder meer de voedingsmiddelensector, gezondheidszorg en veterinaire sector.

Gebruiksaanwijzing

Breng 4 ml. van het middel aan op schone en droge handen. De Actisept Plus goed inmasseren, waarbij vingertoppen, nagels en de plooien tussen de vingers goed moeten worden bevochtigd. Zorg dat de handen gedurende de gehele inwerkingstijd van 30 seconden vochtig blijven. Na afloop van de inwerkingstijd de handen met gespreide vingers aan de lucht laten drogen.

Verpakking

Doos 16 x 250 ml

Doos 2 x 5L

Meer informatie

U vindt hier meer informatie over Actisept Plus.

Oppervlaktes schoonmaken

Naast het reinigen en desinfecteren van de handen is het belangrijk veelgebruikte kleine oppervlaktes goed schoon te houden. Vooral op plekken waar veel mensen en/of dieren samenkomen. Denk hierbij aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, horecagelegenheden, huis- en dierenartsenpraktijken.

Geadviseerd product

Acticid is een geregistreerd product in Nederland. Verkrijgbaar in een 500 ml spray en als navulling van 5L.

Nieuwsartikel Veip Corona virus.

Toepassing

Gebruiksklaar desinfectiemiddel op basis van 76% ethanol (alcohol) voor desinfectie van kleine oppervlaktes. O.a. voor gebruik op tafels (ook werk- en operatietafels), bureaus, keukens en toiletbrillen.

Gebruiksaanwijzing

Oppervlaktes reinigen met warm water en een geschikt schoonmaakmiddel. Naspoelen met (warm) water en oppervlaktes laten drogen. Sprayen met Acticid. Oppervlaktes dienen minimaal 2 minuten vochtig te blijven met Acticid. Desgewenst sprayen herhalen. Drogen aan de lucht. Naspoelen is niet nodig.

Verpakking

Doos 12 x 500 ml incl. 12 spraykoppen

Doos 2 x 5L

Meer informatie

U vindt hier meer informatie over Acticid.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact met ons op via info@veipdisinfectants.com of bel naar 0343 – 572244.

Bronnen >>>

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Gezien de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19, heeft de NVZ een advies opgesteld om besmetting met en verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Hier kunt u het nieuwsbericht en uitgebreide advies vinden.