Veip Disinfectants | Populariteit van desinfectietabletten bij bestrijding corona

Populariteit van desinfectietabletten bij bestrijding corona

26/05/2020
|
  • Actisan-5L klein

In de coronacrisis neemt het gebruik van desinfectiemiddelen toe, vooral het gebruik van desinfectietabletten. Waar de chloortabletten (natriumdichloorisocyanuraat of NaDCC) voorheen vooral werden ingezet voor het ontsmetten van zwembadwater, ontdekken steeds meer instellingen zoals scholen en ziekenhuizen de voordelen van deze desinfectie tabletten. In dit artikel zullen we ingaan op de belangrijkste voordelen en de brede toepassingsmogelijkheden van Actisan (NaDCC) tabletten bij een effectieve bestrijding van COVID-19.

Betrouwbare werking tegen corona

Een NaDCC tablet, zoals de Actisan, is een zeer effectief desinfectiemiddel tegen bacteriën, schimmels, gisten, algen en virussen. Tot 15 september 2020 is Actisan wettelijk toegelaten als desinfectiemiddel tegen het coronavirus. 

LET OP: De NVZ constateert dat er veel illegale desinfectiemiddelen tegen COVID-19 in omloop zijn die een stijging veroorzaken in ongevallen. Zorg er daarom voor dat je een middel gebruikt dat wettelijk is toegestaan. Middelen die wettelijk zijn toegestaan voor professioneel of particulier gebruik staan geregistreerd bij het Ctgb.

Gemak in gebruik

Het doseergemak van een Actisan tablet wordt misschien wel als grootste voordeel gezien door de gebruikers. In feite hoef je alleen maar de juiste hoeveelheid tabletten aan water toe te voegen. 

De wettelijk voorgeschreven dosering tegen het coronavirus is 1000 ppm (parts per million) actief chloor. 

Een Actisan tablet weegt 2,7 g en geeft 55% actief chloor vrij. Dit is dus 1,5 g actief chloor per tablet. Om een chlooroplossing van 1000 ppm* klaar te maken moet per 1,5 l water 1 tablet worden opgelost. Dat is dus 2 tabletten op 3 liter water.

* 1 ppm = 1 mg/L en 1000 ppm = 1 g/L

Eerst reinigen dan desinfecteren

Het is belangrijk om oppervlakken en machines eerst grondig te reinigen met warm water en een geschikt schoonmaakmiddel. In zorg- en onderwijsinstellingen, zoals ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, tandartspraktijken, kinderopvang, BSO en scholen, gebruik je hiervoor de Halocleaner. Halocleaner is een mild reinigingsmiddel dat bijzonder effectief organisch materiaal, zoals speeksel en bloed, verwijderd. Spoel na het reinigen na met (warm) water. 

Doseer vervolgens 2 Actisan tabletten op 3 liter water. Laat de te desinfecteren oppervlakken of machines tenminste 5 minuten nat blijven. Spoel na met schoon leidingwater. 

Gebruik je de desinfectieoplossing op bijvoorbeeld trapleuningen en deurklinken, zorg er dan ook voor dat deze gedurende 5 minuten nat blijven en neem de leuning en deurklink daarna af met een goed natte doek. Zo blijft er geen poeder achter dat per ongeluk aan de handen zou kunnen komen. 

Handige tips voor een optimaal resultaat

Denk er aan om je schrobmachine inclusief vuil water tank, moppen, dweilen, emmers en andere toebehoren zo af en toe ook te desinfecteren. 

Speciale kleine verpakking

In een periode waarin extra vraag is naar desinfectiemiddelen, zoals nu met het coronavirus, is het soms lastig in te schatten hoeveel voorraden je precies nodig hebt. Om te voorkomen dat je met een grote voorraad achterblijft, is de Actisan tijdelijk verkrijgbaar in een speciale kleinverpakking van 10 potjes à 40 tabletten. 

Mail naar sales@veipdisinfectants.com voor meer informatie over leveringen en prijzen. 

Lees vóór gebruik altijd het etiket en de productinformatie voor een veilig gebruik.