Menselijke overleving is afhankelijk van de beschikbaarheid van veilig drinkwater. Volgens de World Health Organization (WHO) kan 88% van de jaarlijkse 4 miljard gevallen van diarree worden toegeschreven aan vervuild drinkwater en gebrekkige sanitair. Onveilig drinkwater kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken zoals cholera, tyfus of dysenterie. Naar schatting sterven er jaarlijks 1,8 miljoen mensen aan deze ziektes.

Desinfecteren van water redt levens

Toegang tot veilig drinkwater is vaak een groot probleem na natuurrampen, militaire acties, calamiteiten etc. Internationale hulporganisaties zijn gebaat bij een veilig en betrouwbaar middel dat adequaat kan worden ingezet in ramp gebieden. Professionele behandeling van drinkwater wordt meestal gedaan met chloor bevattende producten. Deze producten zijn verkrijgbaar als vloeistof of in vaste vorm (korrels of tabletten). De meest betrouwbare en stabiele vorm zijn chloor tabletten. Veip Disinfectants heeft speciaal voor internationale hulporganisaties Chloramine-t drinkwater ontsmettingstabletten ontwikkeld.

Chloramine-t drinkwater ontsmettingstabletten

De tabletten kunnen direct aan het te zuiveren water worden toegevoegd. Deze geven nagenoeg geen chloorsmaak aan het water en zijn veel minder agressief voor metalen dan vergelijkbare producten in deze specialistische markt. De kleine verpakkingen zijn het uitermate geschikt in noodhulppakketten voor de behandeling van drinkwater in ramp gebieden. Direct te gebruiken in flessen, emmers, jerrycans, watertanks, etc.

Gebruiksaanwijzing
De dosering is 1 tablet per 1 liter te zuiveren water. Roer en wacht 30 minuten en je hebt meteen veilig drinkwater. Bij sterk verontreinigd water gebruik je 2 tabletten per 1 liter, roer en wacht een uur i.p.v. 30 minuten.

Deze tabletten zijn ook verkrijgbaar in formaten afgestemd op 2, 4 liter, een gallon of 10, 25 en 100 liter. Tussenliggende hoeveelheden zijn ook mogelijk.

 

Meer weten over SafeWaterTablets®, neem gerust contact met ons op >>>

Nagenoeg smaakloos en geurloos

Handig verpakt voor noodhulppakketten

Minder agressief voor metalen

Direct toepasbaar